آیین اختتامیه یازدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر خیابانی مریوان با حضور علی جنتی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ماموستا شیرزادی؛ امام جمعه مریوان ، ماموستا رستمی؛ نماینده مردم در مجلس خبرگان رهبری برگزار شد. به گزارش خبرگزاری مسجدسلیمان-ام ای اس نیوز- به نقل از گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، در این مراسم که در کنار دریاچه زریوار […]
آیین اختتامیه یازدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر خیابانی مریوان با حضور علی جنتی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ماموستا شیرزادی؛ امام جمعه مریوان ، ماموستا رستمی؛ نماینده مردم در مجلس خبرگان رهبری برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری مسجدسلیمان-ام ای اس نیوز- به نقل از گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، در این مراسم که در کنار دریاچه زریوار و در فضای باز آغاز شد علی مرادخانی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ، عبدالمحمد زاهدی؛ استاندار کردستان، حجت الاسلام رحیم جعفری؛ مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان و دبیر یازدهمین دوره از جشنواره بینالمللی تئاتر خیابانی مریوان، مهدی شفیعی؛ مدیر اداره کل هنرهای نمایشی، منصور مرادی؛ نماینده مردم مریوان در مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشتند.
در ابتدای این مراسم، حجت الاسلام رحیم جعفری ضمن اعلام خیر مقدم به مقامات حاضر در اختتامیه، خطاب به علی جنتی گفت: جشنواره تئاتر خیابانی یک مطالبه جدی و جزء پیکره این سرزمین و این خطه از کردستان؛ یعنی مریوان است. مردم این شهر از فردا برای برگزاری دوازدهمین دوره این جشنواره پیگیری میکنند تا با کیفیتی بهتر برگزار شود.
وی ادامه داد: جشنواره تئاتر خیابانی مریوان از روزهای بمبباران و جنگ شکل گرفته است البته در چند سال این جشنواره یا تعطیل بود و یا در قالبی دیگر برگزار میشد اما این روزها جشنواره در قالبی بینالمللی در یکی از مرزیترین نقاط ایران؛ مریوان برگزار میشود.
معرفی برگزیدگان
در بخش آیینی :
با رای هیئت داوران در حوزه موسیقی این بخش لوح تقدیر و مبلغ ۱۰ میلیون ریال به آهنگ ساز گروه نمایش بونک بهینی از آمل اهدا شد.
در حوزه تحقیق و پژوهش نمایش های آیینی هیئت داوران اثری را شایسته تقدیر ندانست.
با رای هیئت داوران در حوزه طراحی فضا، ابوالفضل طبسی طراح نمایش بزم و رزم از سبزوار رتبه نخست، هیام احمدی و فرامرز غلامیان طراحان نمایش دی زنگرو از آبادان رتبه دوم و علی قاضی طراح نمایش بازبازک از مسجد سلیمان رتبه سوم را به خود اختصاص دادند.
در بخش کارگردانی نمایش های آیینی هم با رای هیئت داوران ابوالفضل طبسی کارگردان نمایش بزم و رزم از سبزوار رتبه اول، غنچه شکوهی و محسن اردشیر کارگردانان نمایش بونک بهینی از آمل رتبه دوم و هیام احمدی و فرامرز غلامیان کارگردانان نمایش دی زنگر و از آبادان رتبه سوم را کسب کردند.
در بخش آزاد:
با رای هیئت داوران رتبه اول حوزه موسیقی در نمایش های بخش آزاد را احمد جعفری آهنگ ساز نمایش مستند پخش نشده میرزا از تهران، رتبه دوم را ماهور شیدایی فر آهنگ ساز نمایش دیپورت از ساری به خود اختصاص دادند و هیئت داوران در این بخش برای رتبه سوم انتخابی نداشت.
در حوزه طراحی فضا رتبه سوم را طراح نمایش سکوت رنگ ها از مریوان، رتبه دوم را طراح نمایش آقای دلواپس از سنندح و رتبه نخست هم به طراح نمایش دربازی آخر راهی برای خروج نیست کسب کردند.
طراح نمایش مستند پخش نشده میرزا از تهران با رای هیئت داوران حائز رتبه نخست طراح نمایش هاورای دارستان از مریوان رتبه دوم و طراح نمایش داستان مردم از تهران حائز رتبه سوم شدند.
نازیلا امینی برای بازی در نمایش ویروس بدون مرز از سقز رتبه نخست بازیگری زن، مرجان کرمی بازیگر نمایش روایت پیچیده یک کلنگ زنی از تفرش رتبه دوم و مرجان قاسمی بازیگر نمایش شبیه خوانی پطرس از دهلران رتبه سوم بازیگری زن را کسب کردند.
در بخش بازیگران مرد هم محمد هادی عطایی و ابوالفضل صمیمی بازیگران نمایش مستند پخش نشده میرزا از تهران مشترکا رتبه نخست، میثم سرابادانی بازیگر نمایش روایت پیچیده یک کلنگ زنی از تفرش رتبه دوم و سیوان صیدی بازیگر نمایش آقای دلواپس از سنندج هم رتبه سوم را به خود اختصاص دادند.
در بخش کارگردانی نمایش های آزاد، هم با رای هیئت داوران احمد صمیمی کارگردان نمایش مستند پخش نشده میرزا از تهران رتبه اول، امید مصطفایی کارگردان نمایش دربازی آخر راهی برای خروج نیست از بوکان رتبه دوم و مهسا ابطحی کارگردان نمایش روایت پیچیده یک کلنگ زنی از تفرش رتبه سوم را کسب کردند.
برگزیدگان بخش پژوهش:
مقاله مهدی مرادی و خسروسینا با رای هیئت داوران این بخش به عنوان مقاله برگزیده انتخاب و ترجمه مقاله ای با عنوان روش تدریس انتقادی برای آموزش و مطالعات اجتماعی توسط زینب عسکری شایسته تقدیر شد.
جوایز بخش داوری مردمی:
نمایش پهلوان کچل به کارگردانی علی عطایی و حامد زارعان از تهران، هاوری دارستان به کارگردانی سوران حسینی و مستند پخش نشده میرزا به کارگردانی احمد صمیمی از تهران از سوی مردم به عنوان بهترین نمایش ها مورد تجلیل قرار گرفتند.
از هفت بازیگر خردسال نمایش کار، کودک و خیابان از مریوان، نرگس منصوری بازیگر خردسال نمایش سکوت رنگ ها از سنندج و یکتا احمدی بازیگر نمایش رستگاری در ساعت… و آلا البرز و هلین احمدی تجلیل شد.
این مراسم با اجرای داریوش راشد نسب همراه بود. در بخش اجراهای هنری نیز اجرای گروه «بزم و رزم» از سوی گروه سبزوار و اجرای گروه موسیقی ۱۲ سواره و مراسم «هلپرکه» از جمله برنامه های دیگر این مراسم بود.
کارگردان نمایش “بازبازک” مسجد سلیمان حاضر در جشنواره بینالمللی تئاتر خیابانی مریوان گفت: سعادت و سلامت جامعه در گرو حفظ ارزشها و احیا سنتهای بومی و محلی است و برگزاری نمایشهای بومی و محلی یکی از راههای احیا سنتهای قدیمی فراموش شده است.
علی قاضی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در مریوان با اشاره به ضرورت احیای آداب و رسوم محلی و نمادهای فرهنگی مناطق مختلف، اظهار داشت: حفظ ارزشها و احیا سنتهای بومی و محلی و استفاده از عروسکهای متناسب با فرهنگ ملی و محلی در نمایش “بازبازک” مسجد سلیمان از جمله اهداف این نمایش است.
وی گفت: سعادت و سلامت جامعه در گرو حفظ ارزشها و احیا سنتهای بومی و محلی است، چون امروزه برخی از سنتهای قدیمی و بومی از سوی مردم به فراموشی سپرده شده و با برگزاری نمایشهای بومی و محلی این سنتهای قدیمی فراموش شده احیا میشود.
کارگردان نمایش “بازبازک” مسجد سلیمان با اشاره به ویژگیهای نمایش بازبازک در بخش آئینی یازدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر خیابانی مریوان تصریح کرد: نمایش بازبازک برگرفته شده از سنت قدیمی مردم بختیاری است که امروزه در بین مردم بختیاری به فراموشی سپرده شده است و ضرورت بازنگری و بررسی و احیا این سنت بومی با توجه به تهاجم فرهنگی در جوامع متمدن امروز از الزامات فرهنگی است.
وی گفت: حفظ ارزشها و سنتهای بومی و محلی و استفاده از عروسکهای متناسب با فرهنگ ملی و محلی در بازیهای کودکانه از جمله اهداف اینن نمایش است و در این نمایش نیز عروسک دست کودکانی است که آنرا به شکل صلیب و با استفاده از مواد و وسایل بومی ساختهاند و سپس با نظم خاص به سوی یکی از امامزادهها حرکت میکنند.
قاضی افزود: این عروسکها از موادهای الک، پشم و کاموا ساخته شده است و در حین اجرای نمایش بازبازک توسط بازیگر گرفته شده و دستهای این عروسک که با یک طناب وصل است به چرخش و حرکت درآمده.
وی اظهار کرد: مردم بختیاری در زمانهای قدیم طی یک مراسم خاص بازبازک را همراه خود به یکی از امامزادهها میبردند و از این طریق برای بچهدار شدن زنی که نازا بود در امامزادهها دعا میخواندند تا خداوند متعال به وی یک فرزند دختر بدهد.
کارگردان نمایش “بازبازک” مسجد سلیمان گفت: امیدوارم برگزاری این نمایشهای بومی باعث احیا رسم و آئینهای قدیمی در بین مردم شود و بار دیگر مردم به آن دوران قدیم خود برگردند.
گفتنی است؛ علی قاضی کارگردان نمایش “بازبازک” مسجد سلیمان، در دورههای هفتم، هشتم و دهم جشنواره بینالمللی تئاتر خیابانی مریوان حضور داشته است.
این مطلب را به اشتراک بگذارید:
لینک کوتاه :
دسترسی آسان به این پست :
لطفاً ديدگاه خود را در مورد اين خبر در زير وارد نمائيد :